scholen


Fotoalbums

Klik in deze lijst op de naam van

de school waarvan je foto's wilt zien, In een nieuw tabblad verschijnt dan een miniatuuralbum. Zodra je klikt

op een foto start de voorstelling met beelden in groot formaat. Verder bladeren doe je dan met de pijltjestoetsen. De voorstelling verlaten kan via de ESC-toets.


SJB-college Mol

De Egelantier Meerhout

De Klimboom Balen

De Parel Lichtaart

De Toren Mol-Achterbos

De Toverboom Geel-Bel

Millekemol Mol

Trapop Retie


Infofolder

Klik op de cover van onze infofolder

om het document te lezen.

Flyer Zabakina

Schoolkinderen in actie voor CREROEA

Kinderen van hier in contact te brengen met hun leeftijdsgenootjes in Congo en de omstandigheden waarin zij dagelijks leven. Dat is het uitgangspunt van het scholenproject waamee Zaba Kina vzw graag tot bij u komt om steun te geven aan initiatieven waarin de "kinderen van hier" ervaren hoe zij ook een steentje kunnen bijdragen aan het welzijn en geluk van "die anderen".


Ieder kind, waar ook ter wereld, heeft recht op (over)leven, ontwikkeling, bescherming en participatie. Alleen gaat dat hier bij ons allemaal wat eenvoudiger dan elders. Vandaar dat Zaba Kina vzw zich enthousiast schaart achter schoolprojecten waarvan de opbrengst bestemd is om de wees- en straatkinderen van het opvangtehuis CREROEA in Boma een betere toekomst te geven


Het lijstje met initiatieven die u als school kunt nemen, is quasi eindeloos: sponsortochten, een leesmarathon, een eetdag, spaarpotjes, klusjesdagen, een toneelavond, een kerstmarkt,…. het kan allemaal. De creatieve invulling van zo'n project wordt uiteraard door de school zelf bepaald en om uw initiatief te helpen slagen, biedt Zaba Kina vzw u daarbij het volgende aan:


infosessies (aangepast aan de leeftijd van de leerlingen met korte filmpjes over het weeshuis en de school in Boma.


educatieve Afrikakoffers met juweeltjes, gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, Afrikaanse kleren een film, kleurplaten, liedjes en gedichten, verhalenbundels en prentenboeken, cd’s en dvd’s en knutselmateriaal. Bij de koffers die u één maand ter beschikking krijgt, horen ook werkkaften met allerlei ideeën om projectmatig te werken met zowel kleuters als scholieren.


een workshop Afrikaanse dans met live percussiebegeleiding, aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Kriebelt het om met uw school een project op te starten, maar zit u nog met vragen?

Aarzel niet en contacteer ons via info@zabakina.be of via 0477 97 25 98.

We komen met plezier even langs om alles nog duidelijker te maken.

En uiteraard kunt u ook al eens bij een van uw collega's  navragen hoe hun ervaringen waren.

© Zaba Kina vzw - All rights reserved