Missie

RESERVEER NU VOOR DE UNIEKE VOORSTELLING VAN MISSIE 

Missie is een monoloog van auteur David Van Reybrouck die zich baseerde op de getuigenissen van  15 (oud)missionarissen die hij sprak tijdens een zes weken lange rondreis door de Democratische Republiek Congo. Verhalen die duidelijk maken dat het beeld dat velen tegenwoordig hebben van het missioneringswerk in de voormalige Belgische kolonie niet strookt met de echte waarheid.  De monoloog werd in 2008 onderscheiden met de Arkprijs van het Vrije Woord.


Acteur Bruno Vanden Broecke nam in 2007 de handschoen op om deze monoloog op de planken te brengen. Met niets in de zakken en niets in de mouwen, kruipt hij daarvoor in de huid van een oude maar vitale missionaris die terugblikt op zijn leven. Als “Witte Pater” praat hij voluit over eucharistie en over God, maar ook over vastzitten in de modder, oorlogen, stinkende wonden, geweerlopen tegen je kop en voetbal-shirts in ruil voor de aanleg van een stukje weg.

Nadat enkele vrijwilligers van vzw Zaba Kina hem aan het werk zagen, stond het meteen vast: de crew van KVS moest en zou naar Mol komen met deze voorstelling. Met de steun van CC ‘t Getouw krijgt zo al wie de vzw steunt in haar werkzaamheden om het lot van weeskinderen in de Congolese havenstad Boma te verbeteren - en elke theaterliefhebber - de kans deze pakkende monoloog te zien en stil te staan bij dit “verhaal des mensen” dat meer volk naar het theater lokt dan de priester naar zijn kerk…

Bestel nu uw ticket(s)


Een ticket voor deze voorstelling kost 16 euro.

U kunt uw plaats(en) reserveren via:

cc 't Getouw

014 33 09 00

cultuurbalie@gemeentemol.be

vzw Zaba Kina

0477 97 25 98

info@zabakina.be

Steun voor meer dan 600 kinderen


Zaba Kina vzw bouwt mee aan de toekomst van Congo

en onderwijs is een cruciale pijler in onze werking. 

Kinderen die nu op de schoolbanken zitten, vormen het Congo van morgen. Vandaar dat de opbrengst van deze voorstelling niet alleen bestemd is voor de 124 kinderen die worden opgevangen in het wees- en opvangtehuis CREROEA  in Boma, maar ook voor de lagere school die verbonden is aan dit tehuis en waar 618 kinderen onderwijs volgen. Jongeren die we gisteren hebben opgeleid, zijn de ondernemers van vandaag!


Deze unieke voorstelling is mogelijk dankzij heel wat (vaak anonieme) sponsors

die de werking van Zaba Kina blijvend steunen.