Liefde

UNIEK DUBBELPROGRAMMA VOOR ZABA KINA KOMT NAAR GEEL 


LEVEN voor de LIEFDE

LIEFDE voor het LEVEN


Wie leven zegt, denkt liefde. En wie het woord liefde uitspreekt, verwijst naar

de essentie van het leven. Dit dubbelprogramma maakt duidelijk waarom.


In het eerste deel staan muziek en poëzie centraal om "Leven voor de liefde" vorm te geven. Daar tekenen drie Mollenaars voor die eerder al ruimschoots hun sporen verdienden in het theater. Rik Van Braband (voordracht), Tjen Martens (muziek) en Frans Deckx (zang) zijn wellicht nog het best gekend als vaste krachten van Het Grote Oor maar deinzen er niet voor terug te tonen dat ze nog meer in hun mars hebben. Ieder met zijn eigen, sterke wapen.


Na de pauze maken we kennis met Marie, een jonge vrouw die haar vaak erbarmelijke  levensomstandigheden door een roze bril bekijkt. Marie blijft lachen om alles wat ze meemaakt. Zelfs als ze te horen krijgt dat het niet zo lang meer zal duren vooraleer haar leven zal verdwijnen in de mist in haar hoofd. Slechts één wens heeft ze nog: de man weerzien die haar heeft verlaten, maar die ze nog altijd liefheeft.


De monoloog "Op het leven, Marie" van auteur Fons Vinck wordt op onnavolgbare wijze gebracht door Ineke Peeters van theatergezelschap Kladedder. Na haar optreden tijdens Spots op West - het grootste Vlaamse amateurtoneelfestival - stonden de tranen in de ogen bij de auteur. "Dit is de Marie zoals ik me ze voorstelde toen ik dit stuk schreef," getuigde hij. "Op het leven, Marie" is dan ook een regelrechte ode aan de liefde voor het leven, die niemand onberoerd kan en zal laten...


Reserveer nu uw kaarten voor deze intieme avond vol nostalgische liedjes, prachtige liefdes-gedichten en een ontroerende eenakter.

Steun voor meer dan 600 kinderen


Zaba Kina vzw bouwt mee aan de toekomst van Congo en onderwijs

is een cruciale pijler in onze werking. 


Kinderen die nu op de schoolbanken zitten, vormen het Congo van morgen. Vandaar dat de opbrengst van deze voorstelling niet alleen bestemd is voor de 124 kinderen die worden opgevangen in het wees- en opvangtehuis CREROEA  in Boma, maar ook voor de lagere school die verbonden is aan dit tehuis en waar 618 kinderen onderwijs volgen. Jongeren die we gisteren hebben opgeleid, zijn de ondernemers van vandaag!

Praktisch

zaterdag 14 februari 2015

20.00 uur

Concertzaal van de

Stedelijke Muziekacademie  Stationsstraat 29, Geel

ticket:  9 euro

reserveren via:

0477 97 25 98

0494 10 99 06

info@zabakina.be